Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két fegyveres csoportot üldöz a tunéziai hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. május 3. 8:28

Két dzsihadista fegyveres csoport ellen indított hajtóvadászatot a tunéziai hadsereg az algériai határ közelében, a Sambi-hegyen, illetve az északabbra fekvő el-Kéf régióban – közölte május 2-án, csütörtökön Mohamed Ali Arui, a belügyminisztérium szóvivője.

„Van két csoport, az egyik a Sambiban 15-20 fővel, a másik el-Kéf térségében, az algériai határ közelében" – mondta a szóvivő az AFP hírügynökségnek, az utóbbi létszámát nem közölve. Egy biztonsági forrás szerint az utóbbiak mintegy ötvenen vannak, tunéziaiak és algériaiak vegyesen.

A katonai műveletet irányító védelmi minisztérium nem közölt számokat, inkább a terep nehézségeit emelte ki.

„A Sambi igen nagy régió, ott keressük most őket. Egyelőre még nem fogtunk el senkit" – mondta Moktar Ben Naszer ezredes a minisztériumból. A Dzsebel-Sambi Tunézia legmagasabb hegye, 1544 méter.

A tunéziai haderők hétfő óta üldöznek egy csoportot, amely házilagos robbanószerkezetekkel elaknásította a hegyet. Ezek eddig tizenöt katonát és nemzeti gárdistát sebesítettek meg, egyesek végtagjukat is elvesztették – tette hozzá az ezredes. Az Algériával való együttműködésről azt mondta, hogy közös akciók nincsenek, de hírszerzési értesüléseket cserélnek.