Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiújultak a harcok Aleppóban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. szeptember 18. 13:05

Harcok robbantak ki szeptember 18-án, kedd hajnalban a második legnagyobb szíriai város, Aleppó lázadók kezén lévő negyedeiben a kormányerők és a felkelők között. Helyi lakosok beszámolója szerint a hadsereg rakétákat is bevetett.

Szahur városnegyedben két civil vesztette életét az összecsapásokban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) londoni székhelyű ellenzéki szervezet. A harcok Aleppó déli és délnyugati részeiben zajlottak.

A kormányerők kedden bejelentették, hogy egy heti ádáz küzdelem után elfoglalták a városközpontban fekvő, stratégiai fontosságú Midan negyedet.

A hatalomhoz közel álló al-Vatan című újság arról tudósított, hogy Midant sikerült „megtisztítani" az ott harcoló „szalafista araboktól és külföldiektől". A hadsereg kérte a lakosságot, hogy kerülje el a negyed bizonyos részeit, mert az orvlövészek veszélyt jelenthetnek rájuk.

Az AFP francia hírügynökség tudósítója hétfőn körülbelül egy tucat lázadó holttestét látta kiterítve Midan városrészben.

Hétfőn a harcok Szíriában országszerte legkevesebb 137 halálos áldozatot követeltek, köztük 72-en civilek, 41-en a hadsereg 24-en pedig a felkelő csaptok katonái voltak – adta hírül az OSDH.