Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormánykonvojt támadtak meg felkelők Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 2. 12:42

Csapdát állítottak egy katonai konvojnak a fegyveres felkelők Szíriában, a támadásban a kormányerők 18 katonája meghalt, 30 megsebesült – jelentette be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) október 1-én, hétfőn.

A buszokból, teherautókból és más járművekből álló oszlopot a Homsz-Palmüre útvonalon támadták meg több pokolgéppel, majd a felkelők tűzharcot kezdtek a katonákkal.

A londoni központú civil szervezet – amely aktivisták és orvosok kiterjedt szíriai hálózatától kapja értesüléseit – azt közölte, hogy hétfőn összesen 59-en haltak meg a szíriai összetűzésekben, köztük 21 katona. Más források szerint a halálos áldozatok száma eléri a százat.

A megfigyelőközpont korábbi jelentése szerint a szíriai kormányerők heves tüzérségi tűz alá vették a déli Deraa és a középső Homsz tartomány több területét. Megszakítás nélkül támadták az északi nagyváros, Aleppó lázadók kezén lévő negyedeit, a légierő pedig az északnyugati Idlíb tartományban hajtott végre támadásokat.

Szalkin településen (Idlíb) legkevesebb 12 civil, köztük öt gyerek halt meg az épületekre mért rakétacsapásokban. A Tafasz város (Deraa) elleni támadásban legkevesebb öten vesztették életüket, köztük polgári személyek, és többen megsebesültek. Damaszkusz közelében egy lázadó dandár vezetője esett el a hadsereggel vívott harcban.

Címkéktüzér