Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös hadgyakorlatot jelentett be Bulgária és az Egyesült Államok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 14. 22:52

Közös hadgyakorlatba kezd Bulgária és az Egyesült Államok március 15-én a bulgáriai Novo Szelo település melletti gyakorlótéren – közölte a bolgár védelmi minisztérium március 13-án, pénteken.

Mintegy 350 amerikai katona fog részt venni a Bulgáriában két ország részvételével tartandó gyakorlaton, amelyek három és fél hónapig fognak tartani. A manőverekben az amerikai hadsereg harckocsijai, helikopterei és páncélozott szállító járművei is részt vesznek.

„A bolgár hadsereg e műveletekkel a válsághelyzetekre való reagálási képességét teszteli majd" – mondta a bolgár védelmi minisztérium egyik tisztségviselője. Hozzátette: „Természetesen nem lehet alábecsülni azt sem, ami Ukrajnában történik."

Nikolaj Nencsev védelmi miniszter közölte, az Egyesült Államok 30 millió dollárt szándékozik a gyakorlótér és a körülötte lévő infrastruktúra modernizálására fordítani.

Kedden a NATO hét tagállama részvételével kezdett tengeri hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. Az orosz flotta két hajója csütörtökön hajtott végre manővereket.