Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kurd lázadók öngyilkos támadást hajtottak végre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. augusztus 3. 8:59

Kurd lázadók robbanószerrel teli teherautóval nekihajtottak a török katonai rendészet egyik épületének augusztus 2-án, vasárnap az ország zömmel kurdok lakta keleti részén, és két katona halálát okozták, huszonnégy rendész megsebesült – közölték a hatóságok.

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) emberei két tonna robbanószerrel rakták meg a teherautót, és Dogubeyazit város közelében hajtottak neki az épületnek, amelyben hatalmas kár keletkezett. A sebesült katonákat kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem lehet tudni semmit.

Az elmúlt napokban ismét fellángolt az erőszak Törökország kurdok lakta területein. Az előzményekhez tartozik, hogy Törökország múlt pénteken légitámadások sorozatát indította a PKK hadállásai ellen Észak-Irakban, ahol a kurd lázadószervezet hátországa van. Erre válaszul a PKK felmondta a 2013 óta tiszteletben tartott tűzszünetet, és azóta több erőszakcselekmény történt.

Az új erőszakhullámban legalább huszonnégy ember halt meg eddig az országban, többségük katona.

Az Anadolu hivatalos török hírügynökség szerint a török légierő észak-iraki légitámadásaiban mintegy kétszázhatvan kurd lázadó vesztette életét.