Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy szíriai katonai repülőgép

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. szeptember 17. 8:25

Lezuhant egy katonai repülőgép szeptember 16-án, kedden Szíria északkeleti részén, az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet által ellenőrzött területen – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A londoni székhelyű emigráns civil szervezet igazgatója, Rámi Abder-Rahmán arról számolt be, hogy Rakka városnál az iszlamisták légvédelmi fegyverekből tüzet nyitottak a szíriai repülőre.

A feltehetően lelőtt gép egy lakóépületre zuhant, vannak halottak és sebesültek. Az áldozatok pontos száma nem ismeretes, egyes értesülések szerint a halottak között vannak egy család tagjai.

A Sky News Arabíja hírtelevízió tájékoztatása szerint a gép előzőleg öt rakétacsapást mért a szélsőségesek állásaira.

A dzsihadisták a Twitter közösségi portálon megerősítették a gép lelövését. Egy másik üzenetben egy elszenesedett tárgy fényképét is feltették a világhálóra, amelyről azt állítja az IÁ, hogy a repülőgép maradványa.

Damaszkusz ritkán kommentálja az ilyen incidenseket. Az eset olyan időszakban történt, amikor az Egyesült Államok azt mérlegeli, hogy Szíria területén is légicsapásokat mérne a dzsihadista fegyveresekre.