Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meghalt az an-Nuszra Front egyik vezetője

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. július 5. 12:27

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front 25 tagja halt meg július 3-án, pénteken egy egyelőre ismeretlen eredetű robbanásban, amely az észak-szíriai Ariha város egyik mecsetében következett be – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A szíriai ellenzékhez közel álló, nagy-britanniai központú emigráns szervezet jelentése szerint tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma még tovább emelkedik, miután a robbanásnak – amely a muzulmán böjti hónapot, a ramadánt megszakító ima idején következett be – több tucat sebesültje is van, főleg helyi civilek.

Az emigráns szervezet közleménye szerint a dzsihadista an-Nuszra Front egyik vezetője is meghalt az Idlíb tartománybeli robbanásban, amelynek eredetét egyelőre nem tudták megállapítani. Az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb részét jelenleg lázadó szervezetek ellenőrzik, amelyeknek sikerült kiűzniük a tartománybeli utolsó támaszpontjaikról is a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányerőket.