Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menekülttábort bombáztak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. október 31. 8:20

Az Egyesült Államokat komolyan aggasztják és borzalommal töltik el azok a jelentések, amelyek szerint a szíriai légierő nagy pusztító erejű bombákat dobott le egy menekülttáborra az észak-szíriai Idlíb tartományban – közölte Jen Psaki amerikai külügyi szóvivő.

„Borzalommal töltenek el a jelentéseket arról, hogy az Aszad-rezsim hordóbombákat dobott le egy menekülttáborra Idlíbben, és az ártatlan civilek véres lemészárlását bemutató képek is. A tábor elleni támadást nem lehet másként nevezni, mint barbárságnak" – mondta Psaki október 30-án.
A külügyi szóvivő szerint ha kiderül, hogy valóban Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje hajtotta végre a mészárlást, az a rendszer saját népe elleni újabb brutalitását jelenti. „Világosan jeleztük, hogy az Aszad-rezsimnek felelnie kell kegyetlenkedéseiért és a szíriai nép elleni bűncselekményeiért" – mondta Psaki.

Az idlíbi mészárlást bemutató felvételek a YouTube fájlmegosztó portálon jelentek meg szerdán, a felvételen asszonyok és gyerekek tetemei, megcsonkított emberek, illetve felperzselt sátrak láthatók, az életben maradtak kétségbeesetten próbálják megmenteni a sebesültek életét.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni emigráns szervezet szerint a bombatámadásnak tíz civil halottja van.
Emberi jogi szervezetek már korábban is azzal vádolták a hadsereget, hogy robbanószerrel, szegekkel és repeszekkel megtöltött hordókat dob le helikopterekből a Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen lázadókra.