Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem tudni magyar áldozatról Bangkokban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. augusztus 18. 7:02

Egyelőre nem tudni magyar halálos áldozatról vagy sebesültről a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merénylettel kapcsolatban – közölte Endreffy Loránd bangkoki magyar konzul. A külképviselet kapcsolatban van azokkal a kórházakkal, amelyekbe a támadás áldozatait szállították.


Endreffy arról számolt be, hogy most nincs turistaszezon Thaiföldön, az ide látogatók döntő többsége november és február között utazik a délkelet-ázsiai országba.

A robbantás Bangkok egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, a város egyik híres hindu szentélye közelében történt helyi idő szerint este 7 óra körül. Az Eravan szentély fontos idegenforgalmi látványosság, mindenekelőtt a Kelet-Ázsiából érkező látogatóknak, de a helyiek is gyakran imádkoznak ott.

Hírek szerint a sebesültek többsége külföldi, elsősorban kínai és tajvani turista.

A halottak között a thai média szerint négy külföldi van, a nemzetiségükről azonban egyelőre nem közöltek információt. A védelmi miniszter szerint a támadás elkövetői “külföldieket" vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra.