Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyoma veszett három afgán katonának az Egyesült Államokban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. szeptember 22. 20:31

Nyoma veszett az Egyesült Államokban három afgán katonának, aki kiképzésen vett részt egy katonai támaszponton – jelentette szeptember 21-én, vasárnap este a helyi média.

A katonákat utoljára szombat este látták egy bevásárlóközpontban a Massachusetts állambeli Hyannis településen.
Az afgánok szeptember 11-én érkeztek az Egyesült Államokba, hogy részt vegyenek egy nemzetközi katonai gyakorlaton a Camp Cod támaszponton. Ilyen gyakorlatokat évente tartanak 2004 óta, hogy erősítsék az együttműködést a fegyveres erők között, a katonák harckészültségét, és békefenntartó műveleteket végezzenek.

Az idei gyakorlaton több mint kétszáz katona vesz részt hat országból, köztük tucatnyi afgán.
Az amerikai hatóságok szerint semmi sem utal arra, hogy az eltűnt afgán katonák bármilyen veszélyt jelentenének. Az eltűnteket a rendőrség és a hadsereg is keresi, illetve az Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI is nyomoz.

* * *

A kanadai határnál, a Niagara-vízesés környékén találták meg azt a három afgán katonát, akik egy Massachusetts állambeli katonai gyakorlat idején tűntek el két nappal ezelőtt – közölte hétfőn a massachusettsi rendőrség.

Az afgán katonák megpróbáltak bejutni Kanadába, feltehetően azért, hogy ott menedékjogot kérjenek, de az Egyesült Államok területén elfogták őket. Jelenleg folyik a kihallgatásuk.