Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos kettős merénylet Bagdadban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. november 8. 14:30

Öngyilkos merénylők két robbantást hajtottak végre november 7-én, csütörtök este egy katonai támaszpont ellen Bagdad közelében, legalább tizenhat ember vesztette életét – jelentették helyi biztonsági és egészségügyi források.

A két merénylő a támaszpont két különböző pontján robbantotta fel magát az iraki fővárostól 45 kilométerre északra fekvő Tarmíja városban, ahol szunnita többségű lakosság él. Egyikük a bejáratnál hozta működésbe az autójába rejtett pokolgépet, míg a másiknak sikerült bejutnia a létesítmény területére és az ott gyülekező katonák csoportjánál robbantotta fel magát.

A merényletekben negyvenen megsebesültek.

Irakban a biztonsági erők az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez is kötődő szunnita fegyveresek gyakori célpontjai. Ezek a csoportok idén fokozták harci tevékenységüket a síita vezetésű kormány ellen.

Csütörtökön több kisebb merényletet is elkövettek az országban, ezeknek összesen 11 halálos áldozatuk volt. Az egyik pokolgép Bagdad síita negyedében robbant, miközben ez a közösség éves gyászünnepére, az asúrára készül. Egy másik robbanás katonákkal végzett a szíriai határ közelében.

Az arab országban idén már több mint 5500-an haltak meg merényletekben. Az év eddigi legvéresebb hónapja október volt, amikor 964-en vesztették életüket.