Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant egy szíriai katonai ellenőrző pontnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 25. 11:00

Gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő október 24-én, szerdán Szíria északi részén, egy katonai ellenőrző pontnál, s a robbanásban többen megsebesültek – jelentette a Sam FM kormánypárti rádió.

A támadó nekivezette járművét az el-Kantari térségében, a Rakka és Haszaka közötti út mentén lévő ellenőrző pontnak – közölte a rádió.

Az állami televízió jelentése szerint „fegyveres terroristacsoportok" 13 embert – köztük három gyermeket és egy nőt öltek meg Damaszkusz elővárosában, Dúmában, míg a Helyi Koordinációs Bizottságok (LCC) nevű ellenzéki aktivista szervezet a kormányerőket vádolta a gyilkossággal.

Dúmában heves harcok dúltak a kormányerők és a fegyveres lázadók között. Damaszkusz két északkeleti elővárosát, Irbínt és Harasztát tüzérséggel lőtték a kormányerők. A harasztai tüzérségi támadásban öt civil halt meg. A kormányerők több napja ostrommal próbálják meg visszafoglalni a települést és kiűzni onnan a lázadókat. A főváros Kabún negyedében is összecsapások voltak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Az északi Aleppóban a légierő több negyedet bombázott, és több fronton is folytak a harcok. Kedden 164 ember – köztük 89 civil, 34 lázadó és 41 katona – halt meg Szíriában a londoni székhelyű OSDH szerint.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) októberben már 1,5 millió ember számára küldött élelmiszersegélyt Szíriába a szeptemberi 850 ezerrel szemben, mert úgy ítélte meg, hogy a tél közeledtével romlik a humanitárius helyzet. Az ENSZ adatai szerint Szíriában az úgynevezett belső menekültek száma eléri az 1,2 milliót.

Címkéktüzér