Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szíriai szélsőségesek megölték huszonkét foglyukat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. március 13. 10:24

Meggyilkolta huszonkét foglyát az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges csoport az észak-szíriai Aleppó tartományban.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet március 12-ei, szerdai közlése szerint az ILIÁ előző reggel kerítette hatalmába a török határ menti as-Sujúh települést a helyi ellenzéki fegyveresekkel vívott heves harcok után.

A dzsihadista szervezet, a csak mozgalmi nevén ismert csecsen vezér, Abu Omar alakulata egy felkelőbrigád tizenkét tagját és tíz helyi törzsi fegyverest ejtett foglyul, majd kivégezte őket. Szemtanúk elmondása szerint az áldozatok legfiatalabbja mindössze tizenhat éves volt.

A Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen negyedik éve küzdő ellenzék számára egyre súlyosabb problémát jelentenek a felkelők sorain belüli összecsapások. A különböző fegyveres csoportok a múlt év vége óta folyamatos harcban állnak az eredetileg csupán a szomszédos Irakban tevékeny, majd működését Szíria keleti és északi területeire is kiterjesztő ILIÁ-val.