Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb amerikai hadihajó a Földközi-tenger keleti felében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 1. 20:28

Augusztus 30-án, pénteken a Földközi-tenger keleti felére érkezett a USS San Antonio hadihajó, amellyel együtt így már az amerikai haditengerészet 6 egysége tartózkodik a térségben.

A Pentagonra hivatkozó szombati hírügynökségi jelentések szerint az USS San Antonio hadihajó – amely a fedélzetén több száz tengerészgyalogost szállít – e térségbe vezető útját már korábban eldöntötték, de nem tervezik, hogy a katonákat egy Szíria elleni esetleges akcióban bevessék.

A USS San Antonio a Szuezi-csatornán keresztül érkezett a Földközi-tengerre, és pénteken kapta azt a parancsot, hogy maradjon a térségbe vezényelt 5 amerikai romboló közelében.

A Reuters brit hírügynökség jelentésében kiemelte, hogy a hajó egyike annak a három amerikai tengerészeti egységnek, amely a fedélzetén mintegy 2200 tengerészgyalogossal az Arab-félsziget körüli térségben teljesít hathónapos szolgálatot.

A brit hírügynökség egy magát megnevezni nem akaró hivatalos amerikai személyiségre hivatkozva arról számolt be, hogy a USS San Antonio elővigyázatosságból marad a Földközi-tengernek ebben a térségében.