Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb gumicsónakos menekültek vesztek a tengerbe Líbiánál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. augusztus 12. 23:23

Az olasz haditengerészet kimentett több menekültet egy süllyedő gumicsónakból a líbiai partok közelében, de beszámolójuk szerint akár 50 másik társuk is odaveszhetett – közölte Twitter-profilján augusztus 12-én, szerdán a haditengerészet.


Arról nem szól a jelentés, hány embert sikerült megmenteni a keddi akcióban, csak annyit tett hozzá a haditengerészet, hogy átadták őket a parti őrségnek. A menekülteket Lampedusa szigetére szállították, az ottani menekülttáborba. Az olasz média értesülése szerint a megmentettek is körülbelül 50-en vannak.

Közben újabb többtucatnyi csónakos menekült érkezett szerda hajnalban a görögországi Kósz szigetre Törökország felől – jelentette az AP hírügynökség.

Kedden több verekedés is kitört a menekültek között a szigeten. A görög hatóságok nem tudnak megbirkózni a közelben lévő török partoktól a szigetre érkező emberek áradatával. Az Égei-tenger keleti medencéjében lévő szigetekre naponta több százan érkeznek a polgárháború sújtotta Szíriából vagy Afganisztánból, Kósz szigeten már több mint hétezren vannak.