Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Svédországban járt a Magyar Honvédség Központi Zenekara

Szöveg: Takács Vivien |  2015. augusztus 13. 6:03

Hatalmas sikert aratott az idei svédországi Ystad International Military Tattoo elnevezésű zenei fesztivál, amelyen profi és amatőr zenekarok vettek részt. Hazánkat az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara képviselte Ystad-ben, augusztus 4-8. között.

1595998555

Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: e néhány nap alatt a katonazenekarok a különböző városokban megrendezett felvonulásokon önállóan is megmutathatták tehetségüket, valamint többször volt lehetőségük arra, hogy egy-egy szakalaki bemutatót követően közösen kápráztassák el a közönséget.

„A visszajelzések már kint, Svédországban is nagyon pozitívak voltak" – hangsúlyozta az ezredes, majd hozzátette: „minden zenekar azt mondta rólunk, magyarokról, hogy mi vagyunk a legprofesszionálisabban megszólaló együttes."

1595998555

A Magyar Honvédség főkarmestere kiemelte: az MH Központi Zenekar abban az egyenruhában vett részt a rendezvényen, amelyet még 2012-ben készítettek el számukra. „Ez a látvány még inkább javított azon a szakmai színvonalon, amit a zenekar mindig teljesít" – mondta Csizmadia Zsolt ezredes.

A kétévente megrendezett fesztiválon az MH Központi Zenekar mellett a Lengyel Légierő Zenekar, Svéd Királyi Haditengerészet Kadétzenekara, a Görög Haditengerészet Zenekara, a skóciai Southern Highlanders Pipes, valamint egy holland kerékpáros zenekar, a Bicycle Showband Crescendo műsorát láthatta a közönség.

1595998556

Csizmadia ezredestől megtudtuk: a Központi Zenekar következő nagyszabású, nemzetközi fellépése november végén várható Angliában, Birminghamben. Ugyanebben az időben rendezik meg idehaza a már hagyományos adventi koncertet.

A hazai közönségnek azonban nem kell november végéig nélkülözniük a katonazenekarokat, legközelebb augusztus 18-án, a székesfehérvári fesztiválon találkozhatnak velük az érdeklődők.

Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…


Fotó: Orth Gábor zászlós és Maria Nehro