Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Út szélén elrejtett pokolgép robbant Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. június 16. 13:31

Tizenegy ember, köztük több választási megfigyelő meghalt június 15-én, vasárnap Afganisztánban egy út szélén elrejtett pokolgép robbanása nyomán – közölte egy tartományi tisztviselő.

Szedik Azizi, Szamangan tartomány szóvivője elmondta, hogy a robbanószerkezet egy kisbusz mellett lépett működésbe a tartomány székhelyén, Aibakban. A halottak között hat nő, egy gyerek, valamint négy férfi volt.

A nyugat-afganisztáni Herát tartományban a tálib szélsőségesek szombaton levágták 11 civil ujját, mert szavaztak az elnökválasztás második fordulójában – közölte Ráud Ahamdi, a rendőrség szóvivője. A tálibok korábban arra szólították fel az embereket, hogy ne menjenek el szavazni.

A közép-ázsiai országban különben viszonylag nyugodt légkörben zajlott szombaton az elnökválasztás második fordulója, bár az ország több részén a tálibok fegyveres akciókat hajtottak végre. Az országos választási bizottság vezetője bejelentette: a mintegy 12 millió választásra jogosult közül a becslések szerint több mint hétmillióan vettek részt a voksolásban. Ez nagyjából hasonló arány, mint az áprilisi első fordulóban.