Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Záporoztak a bombák az Iszlám Államra

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. augusztus 9. 9:09

Az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció augusztus 8-án, szombaton tizenkilenc légitámadást hajtott végre Szíriában és Irakban az Iszlám Állam állásai ellen.

Az amerikai egyesített parancsnokság washingtoni bejelentése szerint a legnagyobb erejű csapásokat al-Haszaka városnál mérték, ahol elpusztították az Iszlám Állam kilenc hadállását, eltaláltak három bunkert és egy fegyverraktárt. Több célpont ellen támadtak Aleppó, Rakka és Deir ez-Zór közelében.

Iraki területen is csapást mértek a koalíció gépei, kilenc helyszínen megsemmisítették az iszlám szélsőségesek taktikai egységeit, járműveit, harci felszereléseit.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának szombati beszámolója szerint ezen a napon heves harcok folytak a dzsihadisták által két nappal korábban elfoglalt el-Karjatein városnál a terroristák és a szíriai hadsereg erői között.

Keresztény családok százai menekülnek a környékről – jelentette a londoni központú emigráns csoport.

El-Karjatein jelentőségét az adja, hogy az ókori virágzása idején Palmüraként ismert közép-szíriai városba, Tadmurba vezető út mentén fekszik, és ellenőrzése révén csapatokat, továbbá utánpótlást lehet eljuttatni a térségbe.

A dzsihadisták május 21-én vonták felügyeletük alá Tadmurt, rátéve így a kezüket az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított műemlékekre is.