Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különösen fontos nemzeti kincs

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kormány Gábor |  2023. október 2. 18:57

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén október 2-án, Budapesten.

KRMN6547

Hozzátette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat „különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk", amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Emlékeztetett: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdte meg a haderő fejlesztését. A miniszter megjegyezte, az 1950-es évek óta - amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma - a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodni kell.

„Fénysebességgel fejlődő informatikai hálózatok szövik át életünket, a mindennapok területére belopódzva, de beszivárognak a katonai műveletek területére is” - jegyezte meg. A miniszter kiemelte: a kibertér katonai műveletekre felhasználása szükségessé tette, hogy az összes tudást, képességet egy helyre gyűjtve megépüljön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központja. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a központban dolgozók szolgálata speciális, mert ugyan „sérüléssel, vérrel nem jár”, de folyamatos, állandó munkát jelent.

A miniszter szerint a központ a magyar emberek biztonságát szolgálja majd a 21. század kihívásai közepette. Az épületet Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Mészáros László alezredes, protestáns tábori lelkész áldották meg.