Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok a sportpályán

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Kertész László |  2023. október 3. 7:37

A területvédelmi ezredek állománya közötti sportbaráti kapcsolatok ápolása, a katonák megmérettetése, illetve a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítése érdekében immár második alkalommal rendezték meg a Tartalékos Honvédek Napja Sportversenyt a Budapesti Honvéd Sportegyesület sporttelepén, október 2-án.

Minden területvédelmi zászlóalj egy-egy négy fős csapatot delegálhatott, így közel nyolcvan fő teljesítette a három részből álló versenytávot. A megmérettetés egy OCR-akadálypálya leküzdésével, illetve lézerlövészettel indult, amit az úgynevezett pump&run követett, ami fekvenyomásból, majd 1200 méter futásból állt. A versenyt 4x400 méteres fegyveres váltófutás zárta.

„Egyrészt kíváncsiak vagyunk rá, hogy a katonáink milyen fizikai és mentális állapotban vannak, másrészt a tartalékosok a civil életben igen ritkán találkoznak egymással. Ilyenkor van lehetőségünk egymásért versenyezni, küzdeni és szurkolni” – fogalmazott Kaló Miklós ezredes, az MH 1. Területvédelmi Ezred parancsnoka a rendezvény jelentősége kapcsán.

Tartalékos Honvédek Napja Sportverseny KLAC0562

Bense Marcell tartalékos őrmester, az MH 4. Területvédelmi Ezred, 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékosa elmondta, számára mindig is fontos volt a sport; a versengés mellett pedig a közös mozgás további motiváló erő.

„Azt gondolom, hogy minden katonának kötelessége fizikai állapotának szinten tartása, a túlélés, illetve az egészség megőrzése szempontjából egyaránt” – hangsúlyozta. A versennyel kapcsolatban úgy fogalmazott: amellett, hogy lehetőséget nyújt önmaguk megmérettetésére, arra is jó alkalom, hogy megismerje bajtársait, illetve tapasztalatot cseréljenek egymással. „Nagyon jó érzés lesz majd ismét találkozni valamilyen hasonló rendezvényen” – fűzte hozzá.