Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kúszás, mászás, célbalövés

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2011. szeptember 24. 7:13

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren immár harmadik alkalommal rendezték meg a napokban a Honvédelmi Ifjúsági Versenyt.  A szervezők remek munkáját dicséri, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az oktatási intézmények részéről. Ebben az évben tizenhat pápai és környékbeli általános, valamint középiskola nyújtott be nevezését a versenyre.

A fizikai erőpróba előtt honvédelmi és helytörténeti ismereteikről adtak számot a diákok. A teszt kitöltése után a bázis sportcentrumában berendezett pályán katonai gyakorló feladatokat hajtottak végre. 

Az iskolák négytagú csapatokba rendeződve célba lőttek légpuskával, kézigránátot hajítottak, lajhármászásban jeleskedtek, sérült bajtársat cipeltek hordágyon, kúszófolyosón küzdötték végig magukat.

Az eredményhirdetésre az ebéd után került sor. Az érmeket, kupákat, okleveleket Magasy Zsolt alezredes, a bázis parancsnokhelyettese adta át a dobogós helyezetteknek.

Általános iskolás kategóriában az Erkel Ferenc Ének-Zenei
Általános Iskola első helyezést ért el, második a Vargha Gyula Református Általános Iskola, Nemesgörzsöny, harmadik pedig Szent István Római Katolikus Általános Iskola.

A középiskolák versenyén első helyezett a Türr István Gimnázium és Kollégium, másodikként az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium, majd harmadik dobogósként a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai szereztek dicsőséget iskolájuknak.