Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lakóháznak csapódott egy indiai Cheetah helikopter

Szöveg: JETfly |  2011. február 4. 18:19

2011. február 2-án, helyi idő szerint 8 óra 55 perckor lezuhant egy indiai Cheetah helikopter, a gép kétfős személyzete életét vesztette. A forgószárnyas zuhanás közben a Mahárástra államban található Nashik város egyik lakóházának nekicsapódva szenvedett katasztrófát, az épületben nem tartózkodott senki, így a földön személyi sérülés nem történt.

Az indiai hadsereg kiképzési célra használt helikoptere Gandhinagar repülőteréről szállt fel, azonban néhány perccel ezt követően – szemtanúk elmondása szerint – a Cheetah rotorja leállt, és a gép zuhanni kezdett. Az épületben – melynek a zuhanó helikopter nekicsapódott – nem keletkezett jelentősebb kár, a ház két lakója a katasztrófa pillanatában nem tartózkodott otthon. Az eset okainak vizsgálatát megkezdték.

2006-ban, a mostani katasztrófa helyszínétől körülbelül 4 kilométerre, zuhant le a hadsereg egyik helikoptere, melynek során a gép háromfős személyzete vesztette életét, 2010-ben pedig egy pilóta nélküli repülőgép (UAV) zuhant Vadner egyik utcájára, személyi sérülés itt nem történt.

 
1595913661