Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légicsapás Gázában

Szöveg: MTI |  2007. december 5. 11:32

Az izraeli katonai akcióban meghalt három palesztin, öt további pedig megsebesült a Gázai övezet északi részén, Bét-Lahíja városában – közölték palesztin egészségügyi források

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette, hogy a légierő csapást mért a Gázai övezet északi részén “egy terroristákból álló csoportra, amely izraeli területre készült aknagránátokat kilőni". Hozzátette, hogy az év eleje óta 2000 tüzérségi lövedéket és rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre.

A térséget június óta ellenőrző Hamász iszlamista szervezet katonai szárnya közleményben tudatta, hogy tagjai estek áldozatul az izraeli légicsapásnak.

A három palesztin halálával 5963-ra nőtt az izraeli-palesztin konfliktusban 2000 óta életüket vesztettek száma az AFP francia hírügynökség összesítése szerint.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter kedden az izraeli hadműveletek fokozását ígérte a Gázai övezetben azzal a nem titkolt céllal, hogy “megöljék" a rakétákat vagy tüzérségi lövedékeket Izraelre kilövő palesztin aktivistákat. A hadsereg különleges egységeinek “rendkívül eredményes akciói" is folytatódnak a térségben – mondta Barak.