Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lévai Tamás szakaszvezető aranyérmes

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége - Hungarian Wrestling Federation |  2023. július 18. 11:03

Elképesztő menetelést követően, aranyérmet szerzett a 97 kilogrammos kötöttfogásúak mezőnyében Lévai Tamás szakaszvezető, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája a budapesti Polyák Imre-Varga János emlékversenyen.

Lévai

Lévai Tamás szakaszvezető az olasz színekben versenyző Nikoloz Khakelashvilivel csapott össze a döntőben, amelyen az Eb-ezüstérmes olasz szerezte meg a vezetést, de állásból szabálytalanságért megintették, majd a második felvonásban a középső Lévai-testvér egy újabb intésponttal 3–1-re győzött.

Lévai_1

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó formában vagyok, sőt szerintem ez még nem is a legjobb formám. Szeretnék most már versenyről versenyre stabil eredményeket elérni, nem pedig egy-egy kiugró teljesítményt hozni” – értékelt a meccs után Lévai Tamás szakaszvezető.

A 77 kilogrammos súlycsoportban Lévai Zoltán őrmester, valamint 130 kilogrammban Vitek Darius tizedes az ötödik helyen végzett. Bognár Erika szakaszvezető pedig bronzérmet szerzett a budapesti UWW rangsorversenyen a hölgyek 55 kilogrammos súlycsoportjában.