Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy billenőrotoros repülőgép Floridában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. június 15. 18:46

2012. június 13-án, szerdán este lezuhant az Egyesült Államok légierejének egyik CV-22 Osprey típusú billenőrotoros repülőgépe. Az 1. Különleges Műveleti Ezred állományába tartozó repülőgép ötfős személyzete túlélte a balesetet, sérüléseikről azonban nincs bővebb információ: három főt mentőhelikopterrel, két főt pedig mentőautóval szállítottak a helyi kórházba.

A kiképzési repülésre levegőbe emelkedő Osprey helyi idő szerint 18 óra 45 perc körül csapódott a földnek a floridai Eglin légibázis területén, Navarre-tól északra.

Az 1. Különleges Műveleti Ezred 2007 januárjában vehette át az első CV-22-est, melynek darabára 70 millió dollár körül mozog. A baleset oka egyelőre nem ismert, a vizsgálatot megkezdték, nem tudható még az sem, hogy az Osprey mennyire rongálódott meg a baleset során.

A hagyományos szállítógépek és helikopterek tulajdonságait ötvöző különleges repülőgép történetében ez volt a hetedik gépveszteség: legutóbb 2012 áprilisában zuhant le az Amerikai Tengerészgyalogság egyik MV-22 konvertiplánja Marokkóban.

1595937408