Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy MiG-29 KUB Oroszországban

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. június 26. 16:26

2011. június 23-án délután lezuhant egy MiG-29 KUB típusú hajófedélzeti vadászbombázó Oroszországban – írja a Ria Novosti. A gép az oroszországi Asztrahány körzetben, 43 kilométerre Ahtubinszk városától szenvedett katasztrófát. A gép személyzete, Alekszander Kruzsilin és Oleg Szpicska ezredesek, 1. osztályú berepülőpilóták életüket vesztették.

A gép berepülés közben, moszkvai idő szerint 16 óra 43 perckor Kabanov és Grinko falu között tűnt el a radarok képernyőiről. A baleset helyszínére rövid időn belül egy Mi-8-as helikopter érkezett, ahol is megtalálták a két hajózó holttestét. A gép fekete dobozát megtalálták, a szakértőkből álló vizsgálóbizottság jelenleg is dolgozik a katasztrófa okainak kiderítésén.

Információk szerint az orosz védelmi minisztérium június 23-án délután leállíttatta a MiG-29-esek repüléseit.

Igor Konasenkov ezredes, a honvédelmi tárca szóvivője azt nyilatkozta, hogy a repülési tilalmat csak azután oldják fel, miután a katasztrófa okait kivizsgálták.

Szemtanúk azt nyilatkozták, hogy látták, ahogy a gépről még a levegőben alkatrészek szakadnak le. Hírek szerint a vadászbombázó indiai megrendelésre készült, a gép az Admiral Gorshkov indiai nevén INS Vikramaditya repülőgép-hordozón üzemelt volna.