Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lőbajnokság a Bocskai-dandárnál

Szöveg: Nagyné Tóth Erzsébet |  2012. május 5. 7:03

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hat alegységének 68 katonája mérte össze tudását a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázis lőterén tartott lőbajnokságon május 3-án.

A verseny legfontosabb célja az volt, hogy a katonáknak lehetőséget biztosítson a sportágban felkészültségük bizonyítására, de a bajnoki címmel együtt itt dőlt el az is, hogy kik képviselik a dandárt az idei, Magyar Honvédség szintű lőbajnokságon.

1595935243
A versenyt dr. Lippai Péter ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese nyitotta meg. A versenyzők egyénileg és csapatban is megküzdöttek egymással, külön férfi és női kategóriában. Az időjárás kedvezett a versenyzőknek, akik ragyogó napsütésben, jól látható célokra lőhettek.

A csapatok kategóriánként négy főből álltak, akik két versenyszámban indultak: gépkarabéllyal és pisztollyal teljesítették a kitűzött célokat. Minden egyes kört próbalövés indított, gépkarabéllyal 100 és 200 méteres, pisztollyal 25 méteres távolságban volt a cél. Többen mind a két versenyszámban próbára tették képességeiket.

Összesített pontversenyben első helyen a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj, második helyen a 62. Lövészzászlóalj, harmadik helyen a 3. Lövészzászlóalj csapata végzett.

1595935243

 Fotó: A szerző felvételei