Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövésznap gyepshow-val és közelharc-bemutatóval

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. június 21. 10:14

Június 27. Szent László napja, a lövész fegyvernem ünnepe. Ebből az alkalomból lövésznapot rendeznek az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál is. A Cívis Városban június 26-án, szombaton a Tócóskertben (a Kazinczy Ferenc Általános Iskola mögötti parkban) várják az érdeklődőket a katonák.

Lövésznapi program reggel fél 8-kor indul, a helyőrségi zenekar ad térzenét a Tócóskertben és a Kossuth téren is. Az ünnepélyes megnyitót 9 órakor kezdődik, a délután 2 óráig tartó programot Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitja meg. Ezt követően a Silver Mazsorett Együttes és a helyőrségi zenekar közös gyepshow-ját tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatója következik.

Az interaktív gyermekműsort és a Show Time Band koncertjét a hagyományőrző íjászok látványos felvonulása, majd a dandár katonáinak közelharc bemutatója követi.

Az érdeklődők mindezek mellett megismerhetik a dandárnál rendszeresített technikai eszközöket, fegyvereket és felszereléseket is. A szervezők a vendégeket a Tócóskertben airsofttal, játszósarokkal, ugráló várral, sportversenyekkel, kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel is várják. A nap egyik fénypontja Ganxsta Zolee koncertje lesz, amely 12.30-kor kezdődik.