Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú állami kitüntetést kapott a NATO egyik parancsnoka

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2020. augusztus 19. 11:53

Magyarország köztársasági elnökének határozata alapján a Magyar Érdemrend Középkeresztjét vehette át Jörg Vollmer vezérezredes, a brunssumi NATO Szövetséges Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztertől augusztus 19-én, szerdán a Honvédelmi Minisztériumban. A német vezérezredes a Magyar Honvédség parancsnokának meghívására látogatott Magyarországra.

20200819_Jörg Vollmer vezérezredes udvariassági látogatása (13)

Jörg Vollmer vezérezredes a kitüntetést Magyarország honvédelmi minisztere és a Magyar Honvédség parancsnoka kezdeményezésére, valamint Magyarország külgazdasági és külügyminisztere javaslata alapján a magyar-német kapcsolatok kialakításában és megerősítésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként kapta.

A magas rangú magyar állami kitüntetés átadása előtt Jörg Vollmer vezérezredes megbeszélést folytatott a honvédelmi tárca vezetőjével, valamint Korom Ferenc vezérezredessel, a Magyar Honvédség parancsnokával. A felek hangsúlyozták a két nemzet NATO-szintű együttműködésének fontosságát, valamint kiemelték, hogy a jövőbeli együttműködés egyik fontos alapja a székesfehérvári székhellyel létrehozott többnemzeti hadosztály-parancsnokság, amely a NATO egyik fontos parancsnoki eleme.

20200819_Jörg Vollmer vezérezredes udvariassági látogatása (9)

A kitüntetés átadásán jelen volt dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Takács Attila vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának Szárazföldi Szemlélője, valamint a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetségének képviseletében Klaus Streicher követtanácsos és Uwe Zvonar véderőattasé.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek
20200819_Székesfehérvár nyitó

Egységben az erő

2020. augusztus 19. 15:39