Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar ejtőernyős sikerek Németországban

Szöveg: Réczi Attila |  2010. július 13. 13:17

Túl vagyunk az idei ejtőernyős célbaugró világkupa sorozat első három fordulóján, és legnagyobb örömünkre a csapat folytatni tudta kitűnő szereplését. A versenysorozat félidejében összetettben a magyar csapat vezeti a tabellát – tudtuk meg a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület elnökétől, Ruszin Romulusz ezredestől.

Az elmúlt hétvégén (2010. július 9-11.) rendezték a versenysorozat harmadik versenyét Németországban. A Horvátországban (Rijeka, Grobniki), illetve Szlovéniában (Bled, Lesce) elért kimagasló eredmények után várakozással tekintettünk a német versenyre, hiszen eddigi eredményünk megtartása mellett már a katonai világbajnokságra történő formaidőzítés lelki terhe is nehezítette a versenyzést.
Altenstadtban 12 ország 29 csapata (145 versenyző) közül ismét elsők lettünk és ezzel összetettben is megtartottuk vezető helyünket.

Az egyéni verseny is jól alakult. Igaz, hogy Németországban “csak" két magyar egyéni 4. hely született, de összetettben így is az élen áll Asztalos István, az egyesület szakmai motorja.

Az eredmények bizakodásra adhatnak okot mind a Svájcban megrendezésre kerülő Katonai világbajnokság, mind az augusztus végén Montenegróban rendezendő civil felnőtt és ifjúsági világbajnokságra.

A világkupa versenysorozat Olaszországban (Bellunó), Ausztriában (Thalgau), és Svájcban (Locarno) folytatódik, melyen reméljük a szűkös anyagi források ellenére részt tudunk venni és megtarthatjuk előkelő helyünket.
Õszintén hisszük, hogy a további felkészülés valamint a kedvező előjelek végre beváltják a reményeket a 2010-es évben – fogalmazott Ruszin Romulusz.