Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar győzelemmel zárult a döntő

Szöveg: Kátai Róbert szds. |  2010. június 29. 6:15

A koszovói Pec/Pejë-ben a múlt héten a szlovén kontingens ünnepelte nemzeti napját. A hivatalos megemlékezés mellett sportrendezvényekre is sor került, a táborban települő négy nemzet katonái mérték össze tudásukat különböző versenyszámokban. A világ egyik legnépszerűbb sportjában a magyarok bizonyították, hogy a magyar focinak van jövője.

A koszovói Pec/Pejë városában található Villaggio Italia táborban négy nemzet alkotja a KFOR-erőket. A Többnemzeti Harccsoport- Nyugat (MNBG- W) vezető nemzete az olasz, mellettük magyarok, szlovének és románok is ezen a felelősségi területen teljesítik missziós szolgálatukat.

Minden nemzetnek megvannak az ünnepei, amelyre meghívják a táborban települő más nációk katonai kontingenseinek rangidőseit. Így történt ez június 25-én is, amely a szlovén állam ünnepe, a függetlenség 1991-es kikiáltásának napja.

A délelőtt folyamán megemlékezésre, ünnepi állománygyűlésre került sor, a délután sportversenyek jegyében telt.

A délutáni focitornán a magyar mellett a vendéglátó szlovén, az olasz, és a román kontingensek focistái mérkőztek meg egymással. A „válogatottak" közül elsőként a magyar és az olasz csapott össze egymással: 1-1 lett a végeredmény. Ezt követően büntetőrúgásokkal döntötték el a mérkőzést, végül a magyarok 3-2-es végeredménnyel jutottak tovább. A második összecsapáson a románok és a szlovének mérkőztek meg egymással. A meccs a románok győzelmével zárult.

A döntőben a románok ellen 2-1-re győzött a Hagymási Zsolt hadnagy, Sipos István főtörzsőrmester, Szabó Tamás főtörzsőrmester, Erdős Miklós törzsőrmester, Megyeri Zsolt törzsőrmester, Morvai Attila törzsőrmester, Menyhárt János Tamás szakaszvezető és Szatmári Imre szakaszvezető összeállítású magyar csapat.

Az első helyezettnek járó emléklapot Ernest Anzelj alezredes, az MNBG- W parancsnokhelyettese, szlovén nemzeti rangidős adta át a győzteseknek. A második helyen a román csapat végzett, míg a dobogó harmadik fokára az olasz együttes állhatott fel.