Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-japán együttműködés: fókuszban a katona-egészségügy

Szöveg: Bíró Csenge hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. július 5. 17:25

A Japán Védelmi Minisztérium és a Magyarországi Japán Nagykövetség delegációja tett látogatást a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központnál (NATO KEKK) július 4-én. A vendégeket dr. Fazekas László ezredes, a NATO KEKK igazgatója fogadta.

japán_2

A delegáció tagjai a Japán Védelmi Minisztérium részéről dr. Nakayama Yoshie asszony, a Japán Védelmi Minisztérium, Egészségügyi és Orvostudományi főigazgató-helyettese és dr. Mimura Satoshi ezredes, a Japán Védelmi Minisztérium, Egészségügyi és Orvosi Osztály, Személyzeti és Oktatási Hivatal munkatársa voltak.

A látogatás célja többek között az volt, hogy általános tájékoztatást kapjanak a központ munkásságáról, és felderítsék egy esetleges közös együttműködés lehetséges területeit. Japán, mint a NATO globális partnere, nagy érdeklődést mutatott a központ tevékenységei iránt. A tájékoztató után a delegáció meglátogatta az MH Egészségügyi Központot is, hogy a Honvédelmi Minisztérium katonai-egészségügyi kérdésekért felelős vezetőjénél is bemutatkozó látogatást tegyenek.

japán_1

A japán vendégeket a Japán Nagykövetségről őexcellenciája Otaka Masato, Japán nagykövete; Sato Junko tanácsos asszony, Japán Nagykövetség első beosztottja; Enya Megumi elsőtitkár asszony, Japán Nagykövetség Politikai és Általános Ügyek Osztály, osztályvezetője, valamint Iwasaki Yuki, másodtitkár, a PR osztályvezetője kísérte el.