Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar katonadiplomáciai siker az EUFOR-ban

Ha kedd, akkor HadERŐ!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László archív felvétele |  2024. január 29. 10:35

Mint minden héten, úgy ezúttal is izgalmas és érdekes témákkal jelentkezik a „HadERŐ – Hazámat szolgálom!”, az M1 katonai magazinműsora január 30-án, kedden 11 óra 33 perctől látható a csatornán.

65a53c3f8e05f511580033

Idén januártól dr. Sticz László vezérőrnagy személyében egy évig magyar parancsok irányítja az EUFOR ALTHEA missziót. Feladata az lesz, hogy az Európa Unió égisze alatt ENSZ iránymutatással támogassa Bosznia-Hercegovina kormányát az ország békéjének és biztonságának fenntartásában. A magyar EUFOR parancsnok 23 nemzet katonáját irányítja Szarajevóban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a műsorban elmondja: nagyon büszke erre a katonadiplomáciai sikerre.

A január 30-i adás nézőjeként ellátogathatunk abba a csongrádi üzembe, ahol a magyar hadsereg új kézilőfegyvercsaládjának fejlesztése zajlik – tervezéstől a fejlesztésig nyomon követve a folyamatot Az üzem szakemberei nagymúltú, nemzetközi fegyvergyártó cégektől tértek haza, hogy részesei lehessenek a magyar hadiipar korszerűsítésének.

A HadERŐ eheti epizódjából az is kiderül, hogy melyik az az öt alappillér, amelyen a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központ feladatai nyugszanak. Valamint fény derül arra is, hogy mit csinálnak a magyar katonák a kibertérben.

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!

CímkékEUFOR ALTHEA