Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarország a NATO StratCom teljes jogú tagjává vált

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Honvédelmi Minisztérium |  2022. április 8. 9:32

Ünnepélyesen felvonták a magyar lobogót március 31-én a NATO Stratégiai Kommunikációs Kiválósági Központja (StratCom) épületénél Lettországban, Rigában.

NATO StratCom 01
NATO StratCom 02

A NATO StratCom teljes jogú tagjává vált Magyarország, ezt jelképezte március 31-én a zászlófelvonás a szervezet rigai székházánál. A Honvédelmi Minisztérium kiküldöttje, Balázsi János alezredes, már tavaly november óta részt vesz a szervezet munkájában. A ceremónián hazánkon kívül az USA és Dánia – mint szintén új tagok – lobogóját is felvonták.

Magyarországot többek között Bányai Ferenc, hazánk Lettországba akkreditált nagykövete és Szalavári Lajos alezredes, katonai attasé képviselte az eseményen. A nagykövet beszédében rámutatott: az orosz-ukrán háború megmutatta, hogy a NATO-tagállamok a kibertérben is komoly támadásoknak lehetnek kitéve, ez pedig komoly fenyegetést jelent arra az egységre, amely a háború kapcsán a NATO-t jellemzi, és amelynek megtartása kulcsfontosságú. Hangsúlyozta, hogy éppen emiatt Magyarország kiemelt jelentőséget tulajdonít a stratégiai kommunikációnak, tagsága a StratCom-ban soha nem volt időszerűbb, csatlakozásunk eredménye pedig hasznos, felelősségteljes és látható lesz.

CímkékNATO