Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Makettek a helikopterbázison

Szöveg: MH 86. SZHB | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. március 16. 8:30

.Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Intézményi Művelődési Otthonában várta a makettezőket és az érdeklődőket a .XXX. Országos Makett Kiállítás és Verseny március 12-én. Az alakulat mellett a verseny szervezői a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, a Turul Makett Klub, valamint a Puma Makett Klub volt.

20220315-makettverseny (6)

Az esemény főszervezője, Magó Károly zászlós elmondte: 641 makettel neveztek a versenyzők, ami egyedülállóan magas szám a verseny történetében. A nemzetközivé nőtt kiállításon a hazai makettezők mellett szerb, szlovák, osztrák versenyzők vettek részt. 

A nagy múltú versenyt katonák szervezik, rendkívül jó kapcsolatot ápolva a makettező civil szervezetekkel. A szervezők támogatják a lelkes fiatal makettezőket, mert sokan közülük később ennek hatására választják a katonai pályát. A felnőtt mesterek alkotás közben betekintést nyernek a honvédség történelmi múltjába, segítve ezzel a hagyományőrzést.

A nap végén, az eredményhirdetésen dr. Bali Tamás ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese adta át az érmeket, díjakat, okleveleket.