Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Margit néni az ezredik

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. április 25. 9:16

Margit néni a fővárosi hadkiegészítő parancsnokságon dolgozott titkárnőként. Harminc évi kemény munka után innen ment nyugdíjba. Jó pár éve már ennek, de azóta is szoros kapcsolatot ápol a régi kollégákkal, tagja a helyi légvédelmi és repülő nyugdíjas klubnak valamint vezető posztot lát el a Tiszta Égbolt Érdekvédelmi Egyesületnél is.

1595917553
Nemes Margit volt az ezredik, aki Adatkezelési szerződést kötött a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központban, Budapesten. Ez azt jelenti, hogy ő az ezredik budapesti vagy Pest megyei közalkalmazott, aki egykor a honvédség kötelékében dolgozott. Ők ezren már biztosan nyilvántartásba kerültek, adataikat tárolják.

Nagyon szép kerek szám ez Budapesten, ahol egyébként is a legmagasabb a gondoskodási körbe tartozók létszáma. A szerződés célja, hogy a honvédségi közalkalmazottak nyugállományba helyezése után megkönnyítsék a járandóságaikkal összefüggő ügyintézést.

Jóni László alezredes, a budapesti központ parancsnoka látta el aláírásával Margit néni Adatkezelési szerződését, és tekintettel arra, hogy ő az 1000., ajándékkal fogadta a 68 éves hölgyet. Közös fénykép is készült és Margit néni boldogan beszélt a régi időkről, valamint családjáról, amelyben szép számmal vannak katonák is.

Elmondta azt is, hogy két unoka boldog nagymamája. Nagyon meglepődött azon, hogy ő lett az ezredik szerződéskötő, de egyben örült is neki, mert a szép kerek szám azt mutatja, hogy komoly igény van az adatok szabályos és pontos tárolására. Bízik benne, hogy így gördülékenyebb lesz a honvédségi nyugdíjasok járandóságainak ügyintézése, mint például a segélyezés, a kórházi igazolások kiadása vagy a honvédségi üdültetések rendezése.

Fotó: Baranyai István