Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Más szakon tanulhatnak a hallgatók

Szöveg: hm.gov.hu<br /> |  2010. szeptember 10. 20:15

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) előző vezetésének döntése alapján Nemzetbiztonsági alapszakot – költségtérítéses formában – hirdetett meg. A szak indítása ugyanakkor az egyetem fenntartói és megrendelői elvárásaival, a jelenlegi képzési stratégiával ellentétes.

Az egyetem, annak érdekében, hogy a szakra jelentkezett fiatalok a tőlük független ok miatt ne kerüljenek kedvezőtlen helyzetbe, más szakon való tanulást ajánlott föl a hallgatóknak. Ezek alapképzésben a biztonság- és védelempolitikai – itt nemzetbiztonsági szakirányra is lehet majd jelentkezni – a nemzetközi tanulmányok, illetve a védelmi igazgatási szak, mesterképzésben pedig a biztonság- és védelempolitikai vagy a védelmi igazgatási szak. Mivel a biztonság- és védelempolitikai és a nemzetközi tanulmányok szakon felvételi követelmény a középfokú komplex nyelvvizsga, az átirányított hallgatók, amennyiben nem rendelkeznek a szükséges nyelvvizsgával, később teljesíthetik ezt a követelményt.

A ZMNE jelenlegi vezetői – elődeik helyett is – az érintettek elnézését kérik, és megnyugtatják a hallgatókat, valamint hozzátartozóikat, hogy a lehető legjobb lehetőséget ajánlják a szakváltásban érintetteknek.