Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megalakult a MEBSZ debreceni tagszervezete

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. február 13. 12:38

Keresztúri László nyugállományú ezredes, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) elnökhelyettese látogatta meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj aktív és volt ejtőernyős katonáit február 8-án, Debrecenben.

A résztvevők tájékoztatást kaptak a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége 20 éves történetéről, céljairól, európai és hazai együttműködéseiről, szabályairól, tagszervezeteiről, kiadványairól és rendezvényeiről. Elhangzott: az ország számos pontján idén csaknem negyven rendezvényt terveznek. Egyebek mellett megemlékezéseket, koszorúzásokat, veteránejtőernyős-versenyeket szeretnének rendezni. 

Keresztúri László elmondta: Hajdú-Bihar megye a MEBSZ „fehér foltja". Bár 2004 előtt, a sorkatonai időszak idején Szolnok ejtőernyős-alakulatainak nagy bázisa volt Debrecen és környéke, soha nem tudtak létrehozni a megyében tagszervezetet. Ugyanakkor a bajtársi szövetség úgy gondolta – mivel a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj 2009-ben visszakapta ejtőernyős-képességét – hogy az alegység katonáinak segítségével össze lehetne „gyűjteni" a térségből a régi ejtőernyős katonákat.

A zászlóaljnál másnap alakuló ülést rendeztek, amelyen megszavazták a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége debreceni tagszervezetének megalakulását.

A tagszervezet vár soraiba minden volt mélységi felderítő katonát a megyéből és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár alegységeiből. Olyanokat, akiknek van ejtőernyős ugrása, s olyanokat, akik csak szimpatizálnak az ejtőernyőzéssel, és egy családias, baráti egyesülethez szeretnének tartozni.

Megtudtuk: ha a jelentkező egészségi állapota engedi, sportorvosi igazolással még ugorhat is a szövetség szervezésében. Az éves tagdíj 1600 Ft. Érdeklődni és belépési nyilatkozatot igényelni HM-telefonon munkaidőben (02-43-67-95), e-mailben pedig a [email protected] címen, Szabó Sándor törzszászlósnál lehet.