Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megalakult az első Terrex zászlóalj Szingapúrban

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2011. június 9. 19:41

A szingapúri szárazföldi erők befejezte az első olyan motorizált, gyalogsági zászlóaljnak a felállítását, melyet Terrex páncélozott csapatszállító járművekkel láttak el. Azt, hogy pontosan hány darab páncélozott gépjármű tartozik a zászlóalj állományába nem közölték. A szingapúri szárazföldi erők összesen 135 darab Terrex páncélozott csapatszállítót rendelt.

A tervek szerint Szingapúr három zászlóaljat kíván ellátni Terrex páncélozott csapatszállítókkal, amely típus palettáján megtalálható a gyalogsági harci változat is. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően, várhatóan 2011 végéig a megrendelt mennyiség átadásra kerül a szárazföldi erők számára. A távlati elképzelések szerint a szárazföldi erők akár 300 darabra is növelhetik az állományukba tartozó Terrex csapatszállítók számát, ugyanakkor jelenleg nem ismert az, mikor kerül aláírásra a további gépjárművek beszerzésével kapcsolatos szerződés.
A Terrex páncélozott csapatszállító éppúgy sikeresen alkalmazható terepviszonyok, mint városi körülmények között. A Terrex gyártását a szingapúri ST Engineering végzi.

 

A Terrex jellemzői:

Tömege: 25 t

Hossza: 7 m

Szélessége: 2,7 m

Magassága: 2,1 m

Személyzet: 2 fő (parancsnok, sofőr) + 12 fő katona

Elsődleges fegyverzet: CIS 40 AGL 60 javadalmazással

Motor teljesítménye: 400 LE (300 kW)

Hatótávolsága: 800 km

Maximális sebessége: 110 km/h