Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megállapodás a katonai alapismeretek oktatásáról

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 20. 18:36

A Magyar Honvédség társadalmi támogatásának elősegítéséről és a katonai pálya népszerűsítéséről szóló együttműködési megállapodást írtak alá június 19-én Jászberényben.

1595937632
Az aláíráson dr. Bozó Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője, Szabó László, a  Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium megbízott igazgatója, valamint Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka vett részt.

A megállapodásban meghatározott célok elérésének legfontosabb eszköze az érettségi tárgyként választhatóvá váló katonai alapismeretek tantárgy bevezetése. A helikopterbázis ennek kapcsán vállalja, hogy kiemelt katonai rendezvényein lehetővé teszi a képzésben részesülő diákok részvételét, biztosítja a tantárgy oktatásához szükséges technikai eszközöket, és szakmai segítséget nyújt a tantárgyat oktató pedagógus felkészítéséhez.

A megállapodás aláírása után az iskola igazgatója elmondta: egy fél osztálynyi helyet hirdettek meg, 19 fővel. A kezdeményezést nagy lelkesedés kísérte: a következő félévtől a tantárgy elsajátítását nagyjából fele-fele arányban kezdik meg fiúk és lányok.

Lamos Imre dandártábornok hozzátette, hogy mind a KatonaSuli-program, mind a katonai alapismeretek tantárgy bevezetése nagyon fontos, hiszen bár nem lesz katona minden diákból, a fiatalok mégis valós képet kaphatnak a Magyar Honvédség működéséről, így a társadalom is közelebb kerülhet a katonákhoz.

Fotó: Papp Béla főhadnagy