Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkezett Koszovóba a leendő KFOR parancsnok

Szöveg: MH KFOR Kontingens | Fotó: Kapás Viktor István hadnagy |  2021. október 12. 20:48

Október 10-én érkezett meg a műveleti területre a KFOR parancsnoki teendők átvételére Kajári Ferenc vezérőrnagy és támogató törzse.

2021_10_10 COM KFOR arrival to Kosovo_004

Az állományt - többek között - Guba István ezredes, nemzeti rangidős képviselő, valamint Varga István alezredes, a kontingens parancsnoka fogadta. A repülőtéren egy rövid eligazítást követően mindenki átesett a kötelező egészségügyi vizsgálaton és beléptetési protokollon, majd útba indultak Pristinába.

2021_10_10 COM KFOR arrival to Kosovo_006

A beléptetéshez szükséges okmányok kiállítását követően az MH KFOR kontingens parancsnoka előadásában bemutatta a KTRBN zászlóaljat, annak rendeltetését, célját és feladatrendszerét. Ezután beillesztő foglalkozások következtek (információbiztonsági, pénzügyi tűzvédelem, hadszíntérismeret), illetve Kajári vezérőrnagy egy rövid állománygyűlés keretében meghatározta az elkövetkező időszak fő feladatait, végül elfoglalták szálláskörleteiket.

A következő napokban a KFOR parancsoki beosztás átadás-átvétele zajlik, majd október 15-én, ünnepélyes keretek között, a parancsnokváltási ceremónián mutatkozik be Kajári Ferenc vezérőrnagy, a KFOR 26. parancsnoka.

Kapcsolódó cikkek