Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meggyújtották a második adventi gyertyát az alakulatoknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. december 7. 8:21

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség több alakulatánál is meggyújtották a második adventi gyertyát. Alábbi összeállításunkban a katonai szervezetek kommunikációs tisztjeinek tudósításait közöljük. (A cikk folyamatosan frissül!)

MH Transzformációs Parancsnokság

Advent második vasárnapja előtt ismét gyertya gyúlt a szentendrei Görgey laktanyában. A járványügyi szabályok betartása miatt szűk körben megtartott eseményen a laktanyában működő szervezetek vezetői vettek részt.

A koszorú második, a remény jelképező gyertyáját Balogh Péter ezredes, az MH Altiszti Akadémia Kiberműveleti Központ Előkészítő Osztály osztályvezetője gyújtotta meg. A rövid gyertyagyújtást követően Csanádi Inez hadnagy Aranyosi Ervin: Advent második vasárnapja című versét szavalta el.

Szöveg és fotó: MH TP

* * *

MH Bakony Harckiképző Központ

Közösen gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját Oszlánszki Béla ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka és Oláh Emil ezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat, Protestáns Tábori Püspökség kiemelt tábori lelkésze.

„Advent eredetileg a várakozásról szól. A befelé fordulásról, lelassulásról, csendről, reményről és belső párbeszédekről. Mindenkinek azt kívánom, hogy szeretetteljesen, békében és türelemmel tudja megélni a várakozás idejét” - mondta ünnepi útravalójában Oláh Emil ezredes.

Szöveg: MH BHK
Fotó: Pintér László

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Advent második vasárnapján az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál is meggyújtották a remény gyertyáját.

Adventi_gyertyagyújtás_BHD

Szöveg és fotó: MH BHD