Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meghalt egy NATO-katona Afganisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. január 21. 13:22

Pokolgép robbant egy NATO-járőr útvonalán Afganisztán déli részén, egy brit katona meghalt, öt másik megsebesült, közölte az észak-atlanti szövetség egy hétfői közleményében, illetve a londoni védelmi minisztérium.

A merénylet vasárnap történt az országnak egy olyan részén, ahol a felkelők gyakran hajtanak végre merényletet a szövetséges erők ellen út mentén elhelyezett pokolgépekkel. A NATO nem közölte, hogy a meghalt katona milyen nemzetiségű volt, és azt sem, hogy hol történt a támadás, de a londoni védelmi minisztérium bejelentette, hogy brit katonáról van szó. A sebesült katonák egyike sincs életveszélyes állapotban.

Pakisztán délnyugati részén lázadók felrobbantottak három olyan teherautót, amely utánpótlást szállított az Afganisztánban állomásozó szövetséges erőknek. A Csaman településnél hétfőre virradóan történt támadásban az egyik teherautó sofőrje könnyebben megsebesült. Két üzemanyag-szállító kocsi és egy konténert szállító utánfutó teljesen megsemmisült. Szövetséges parancsnokok közlése szerint a koalíciós erők utánpótlásának csaknem 40 százaléka Pakisztánból érkezik Afganisztánba.