Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meglopták a Hamászt

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 18. 8:29

Öt tonnányi fel nem robbant izraeli bombát loptak el a Gázai övezetben a Hamász-rendőrség őrizete alatt lévő raktárakból – közölték ENSZ-illetékesek.

Richard Miron ENSZ-szóvivő szerint a bombákat, amelyeket a januári izraeli offenzíva idején dobtak le a területre, addig akarták a Gázai övezetben tárolni, amíg ENSZ-szakértők nem hatástalanítják őket.

Egy másik, névtelenséget kérő ENSZ-tisztviselő elmondta, hogy három, egyenként egytonnás, valamint nyolc, egyenként negyedtonnás bomba tűnt el a Gáza városi raktárból.

Peter Lerner izraeli katonai szóvivő az amerikai hírügynökségnek nyilatkozva annak a véleményének adott hangot, hogy a bombákat feltehetően maga a palesztin iszlamista szervezet tulajdonította el.

Gázai Hamász-illetékesek viszont azt mondták, hogy nem tudnak az ügyről.

A Háárec című izraeli napilap arról számolt be, hogy az ENSZ tűzszerészei három hete dolgoznak a Gázai övezetben, de munkájukat akadályozza, hogy Izrael nem enged be a területre bizonyos felszereléseket, és nem bocsátott rendelkezésükre olyan területet, ahol hatástalanítani lehetne a robbanószerkezeteket.