Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megölte négy francia társát egy afgán katona

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. január 21. 10:18

Egy afgán katona megölte január 20-án, pénteken négy francia katonatársát Afganisztán keleti részében. A támadót őrizetbe vették, de az esetről a NATO további részleteket nem közölt.

Az afgán biztonsági erők egy illetékese, ki kérte nevének elhallgatását, azt közölte, hogy egy afgán egyenruhát viselő férfi tüzet nyitott a franciákra. Négy francia meghalt, 16 másik megsebesült Kapisza tartomány Tagab körzetében. A terület ellenőrzését jelenleg a francia erők látják el.

Korábban történtek már hasonló támadások, amelyek miatt megnőtt az aggodalom, hogy a tálib szélsőségesek beszivárogtak az afgán rendőrség és hadsereg soraiba. Egyes esetekben az elkövetők afgán egyenruhát öltöttek magukra, míg más esetekben valóban afgán katonák voltak a tettesek.

Januárban egy amerikai katonát ölt meg egy afgán katonai egyenruhába öltözött fegyveres az ország déli részén. Tavaly áprilisban egy veterán afgán pilóta kilenc embert lőtt agyon a kabuli repülőtér katonai részén kirobbant összetűzésben, mire vele is végeztek.