Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megsemmisítették az aknagránátot

Szöveg: Szűcs László |  2010. október 25. 14:36

Október 25-én, a kora délutáni órákban a Magyar Honvédség tűzszerészei megsemmisítették azt a második világháborús, szovjet gyártmányú aknagránátot, amelyet még délelőtt, a főváros XII. kerületében, a Jagelló és a Csörsz utca sarkán találtak, egy építkezésen.

Egy, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak hétfő délelőtt Budapesten, egy XII. kerületi építkezésen – közölte Horváth Tibor alezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnokhelyettese.

A robbanótest a Jagelló utca és a Csörsz utca sarkán lévő építkezésen került elő. A tűzszerészek kérésére a rendőrök a két érintett utcát 100-100 méteres szakaszon lezárták, valamint az építkezésre néző lakásokat kiürítették.

Jansik Attila százados, az alakulat felderítő részlegének helyettes vezetője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknagránátot, a kora délutáni órákban a Strak Vince törzsőrmester vezette tűzszerész járőr a helyszínen megsemmisítette. Megtudtuk azt is, hogy az érintett terület lezárását a tűzszerészek már megszüntették, a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Fotó: Archív (illusztráció)