Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtörtént az utolsó két Leopard harckocsi belövése is

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Rácz Tünde |  2020. december 3. 20:18

Éles belövésen vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. harckocsizászlóaljához utolsóként beérkezett két Leopard 2A4HU típusú harckocsi december 3-án, csütörtökön a szomódi lőtéren. A kiképzési foglalkozást Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is megtekintette.

Szomód (5)

A miniszterhelyettest - aki Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka kíséretében érkezett a lőtérre - Horváth Sándor alezredes, a 11. harckocsizászlóalj parancsnoka fogadta. Németh Szilárd először az alakulatnál rendszeresített harceszközök statikus bemutatóját tekintette meg, majd külsőpontos indítással maga végezte el az egyik Leopard belövését.

Szomód (23)

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett Leopard harckocsik érkezése mérföldkő a Magyar Honvédség életében. A T-72-esek már közel negyven évesek, így időszerű, hogy új, korszerű típus váltsa fel őket. A fejlesztéssel a Magyar Honvédség még hatékonyabban és magasabb színvonalon végezheti feladatát.

A Magyar Honvédség 12 darab Leopard 2A4-es harckocsit rendelt, az utolsó kettő december elsején érkezett meg Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.