Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megújuló altiszti életpályamodell

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. január 14. 19:35

Vezénylőzászlósok munkaértekezletén vett részt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese január 14-én, pénteken, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

Az altiszti pályamodell és előmeneteli rendszer megújítását célzó koncepció részleteit Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa ismertette a résztvevők számára. Elhangzott: a rendszer megújítására többek között azért van szükség, mert a modern kor kihívásai, a generációs kihívások kezelése, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként megújuló haditechnikai eszközpark a korábbitól gyökeresen eltérő struktúrát és gondolkodásmódot kívánnak. A cél az, hogy az új modell átlátható, kiszámítható előmeneteli és szakmai fejlődést biztosítson a teljes altiszti állomány számára.

20220114-vezzls (3)

A koncepció része többek között a honvédség belső képzési rendszerének átformálása, valamint a képzettséget, a szaktudást előtérbe helyező kiszámítható életpálya, és megfelelő motivációt nyújtó karriermodell. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa kiemelte: a rendszert csakis teljes mértékben lehet és kell átalakítani, az egyes elemek megváltoztatása önmagában nem vezetne a kívánt eredményre. Mint mondta: az altiszti életpályamodellt és előmeneteli rendszert össze kell hangolni a tiszti életpályamodellel és előmeneteli rendszerrel.

20220114-vezzls (2)

A koncepció részletes megismerését követően dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és Sándor Zsolt vezérőrnagy köszönetet mondtak a vezénylőzászlósok eddig elvégzett munkájáért. A Magyar Honvédség parancsnoka úgy fogalmazott: minden téren az egyszerűsítés, a racionalizálás és a képességek előtérbehelyezése, valamint modern gondolkodásmód kialakítása a cél. Hozzátette: a lehető leggyorsabban szeretné bevezetni az új életpályamodellt – lehetőség szerint már 2023. január elsejétől.

20220114-vezzls (1)