Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megúszták!

A Vasas SC úszói is csatlakoztak a 175 kilométeres kihíváshoz

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. április 7. 8:37

Kállay-Nagy Anita, a Honvédelmi Minisztérium szakreferense elhatározta, hogy eleget tesz a Magyar Honvédség 175 kilométeres kihívásának. A megmérettetéshez csapatot szervezett, a Vasas SC úszó lányaival öt nap alatt úszták le a távot. Az utolsó métereket közösen, a hajdúszoboszlói Árpád uszodában április 5-én, szerdán.

175km_uszas_20230405_01 copy

Kállay-Nagy Anita versenysportoló múltja után sem fordult el a medence világától, hiszen időről-időre megméretteti magát különböző sporteseményeken. Tavaly például csapatával együtt megnyerték az Ultrabalatont és indult a Balaton-átúszáson is. Amikor a Magyar Honvédség elindította a kihívást, rögtön tudta, hogy futás helyett úszva szeretné teljesíteni a távot. Mivel a kihívást eredetileg négy fős csapatoknak hirdették meg, ezért Anita csapatszervezésbe kezdett. Leendő csapattársait a Vasas SC úszói között találta meg, hiszen gyermekei is itt úsztak, illetve alkalmanként ő maga is részt vesz az edzéseken. A lányok edzőjét, Lőrinczi Györgyöt kereste meg az ötlettel, a hölgyek azonnal igent mondtak, így megalakult a csapat. A csapattagok: Gyurinovics Lili – háromszoros junior világbajnok, Szokol Szonja – Junior EB ezüstérmes, Olajos Dorottya az 50 és 100 méter mellúszás országos ranglistájának vezetője, valamint természetesen Kállay-Nagy Anita.

175km_uszas_20230405_10 copy

Az egyesület úszói elmondták, azért csatlakoztak a kihíváshoz, mert a rend, fegyelem és kitartás egyaránt jelen van a katonaságban és a sportban is. Hozzátették azt is, hogy az úszás megtanítja az embert a kitartásra és az állandó koncentrációra. A kihívás teljesítésével ezen tulajdonságok fontosságára akarták felhívni az emberek figyelmét.