Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megyei Príma-díjat kapott a tatai dandárzenekar

Szöveg: Szűcs László |  2010. november 28. 11:48

A Vállalkozók Napja alkalmából rendezett gálaestet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Komárom-Esztergom megyei Szervezete november 27-én Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. A rendezvényen négy megyei Príma-díj talált gazdára. Az egyiket a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekara vehette át.

Komárom-Esztergom megyei szellemi, kulturális és sportéletének tíz kiemelkedő alakját jelölték a megyei Príma-díjra. A három, egy-egy millió forinttal járó elismerés mellett közönségdíjat is kiosztottak, amelynek sorsáról az egyik megyei napilap és az újság interenetes hírportáljának olvasói döntöttek.

1595910648
A díjakra a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarát, valamint a MH Zrínyi Kft. munkatársát, Sidi Pétert, a világ legjobb sportlövőjét is jelölték.

A megyei napilap azt már csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy az internetes szavazást a katonazenészek nyerték meg, az azonban csak a szombat esti gálán derült ki, hogy a dandárzenekar az egyik nagydíjat is megnyerte. A Príma-díj szabályzata értelmében a közönségdíjat így a szavazáson második helyezett vihette haza.

A díjátadón kiderült az is, hogy Sidi Péter sportlövő – akit a nemzetközi szövetség 2010-ben a világ legjobb sportlövőének választott –, a HM Zrínyi Kft. munkatársa, Komárom város különdíját érdemelte ki. Péter jelenleg is a Duna-parti városban él, sikereire rendkívül büszkék az ott lakók.

A díjátadót követően Balázs Attila százados, a tatai dandárzenekar vezetője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: nagyon meglepte őket a jelölés, amelyről október végén szereztek tudomást. Annak is nagyon örültek, hogy megnyerték a közönségszavazást, de ennek ellenére nem számítottak arra, hogy a díjat is nekik ítélik oda.

– Nagyon meglepődtünk, de jól esett az egész zenekarnak, hogy a zsűri minket választott. Ez az első elismerésünk – mondta a százados, aki nemcsak vezetője, hanem karmestere is a zenekarnak, igaz, hogy ezt a beosztást helyettesével, Román Géza főhadnaggyal „felváltva" látják el.

A dandárzenekar vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a 24 tagú együttes 2005-ben alakult, s alapvető szolgálati

1595910648
feladataik ellátása mellett rendszeres résztvevői a katonai és a civil rendezvényeknek, fesztiváloknak is. Minden évben fellépnek a tatai Víz-, Zene-, Virág Fesztiválon és a katonazenekari fesztiválokra is gyakran hívják őket. A Magyar Honvédség legfiatalabb katonazenekara 2007-ben jelentette meg első CD-jét, és mint azt Balázs Attila százados elárulta, már gőzerővel dolgoznak a második albumon.

– A megyei Príma-díj elnyerése meggyőzött minket arról, hogy jó úton járunk, a közönség szereti a zenénket. Ezt a szakmai munkát szeretnénk folytatni – mondta a százados, hozzátéve: igazán sikeres jubileumi évet zártak, amely februárban egy nagyszabású koncerttel kezdődött.

A megyei Príma-díj átadó ünnepségén részt vett Benda László ezredes, a tatai lövészdandár parancsnokhelyettese is.

Fotó: Archív